[O2] Spryskiwacze reflektorów. Jak się tam dostać?
Zamieszczone przez BADYL
Panowie jak w temacie.....gdybyście decydowali się na nowe auto to w jakiej opcji :?: Generalnie chodzi mi tylko o opinie czy brali byście DSG czy 4x4 - wiem jest opcja 2.0 TDI DSG 4x4 ale ona odpada :wink:
Też byłbym za DSG bardziej. Z uroków tejże skrzyni korzystasz za każdym razem jadąc samochodem, a 4x4 przydaje się w określonych warunkach i nie przez cały rok. Chyba, że jeździsz w terenach, gdzie poruszanie się ośką dało Ci w kość . Nie wiem tylko jak sprawuje się DSG zimą, w śniego na przykład, albo innych cięższych warunkach.
[O2] Spryskiwacze reflektorów. Jak się tam dostać?
Witam,
Mam pytanie. Kupiłem O II która ma spryskiwacze reflektorów. Działały dobrze, ale ostatnio zauważyłem, że lewy się wysuwa, ale nic z niego nie leci, a prawy się nie wysuwa i z prawej strony widzę, że płyn cieknie z pod zderzaka i podejrzewam, że chyba musiał spaść ten wężyk, który idzie do spryskiwacza. Czy jeśli wyciągnę prawy reflektor to będę miał dostęp do tego spryskiwacza, żeby ewentualnie założyć ten wężyk? I czy to jest jakoś połączone, że od zbiornika idzie jeden wężyk, który później jest rozdzielony na obydwa spryskiwacze?? Proszę o jakieś wskazówki ewentualnie jak się tam dostać, żeby nie ściągać zderzaka bo jestem zielony w tym temacie, a chciał bym to zrobić, żeby działało tak jak należy ops:
Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm
Zdjęcie reflektora niestety nic Ci nie da Od zbiornika idzie jeden wężyk, który później właśnie jest rozdzielony na obydwa spryskiwacze. Zapewne spadł wężyk tak, jak mówisz, nie ma ciśnienia i nic nie leci, tylko się wysuwa Niestety, nie założysz tego bez ściągania zderzaka - poszukaj w szukajce, jest temat o montażu sprysków w O2 i jest też pokazane bardzo dokładnie, jak zdemontować zderzak
Jednak można się dostać do spryskiwaczy reflektorów bez ściągania zderzaka. Wystarczy odkręcić halogen i jest elegancki dostęp. Okazało się, że spadł wężyk ze spryskiwacza i dlatego nie działały. 15 minut roboty i działa super
Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm
Komentarz